Weidepalen voor paardenweide

Een goede omheining van een paardenweide is een absolute must. Paarden zijn namelijk van nature aangelegd als vluchtdieren en kunnen het zomaar op een rennen zetten. Het is daarom uiterst belangrijk om te kiezen voor veilig afrastermateriaal. Bij Henzen tuinhout bent u hiervoor op de juiste plek! We vertellen u graag meer over onze afrasteringmethodes voor uw paardenweide.

Welke omheining kiest u voor uw paard?

Veel mensen kiezen nog steeds bij een paardenweide voor prikkeldraad. Dit is echter al lang niet meer van deze tijd. Prikkeldraad kan namelijk erg gevaarlijk zijn voor uw paard. Kies daarom voor een alternatief dat wél veilig is voor uw gedomesticeerde hoefdier. Ook zien we dat er nog wel eens gebruik wordt gemaakt van draden, groot nadeel hiervan is dat rennende of spelende paarden ze vaak pas te laat zien. Bij Henzen Tuinhout kunt u terecht voor mooie en degelijke weidepalen die geschikt zijn voor uw paard.

Weidepaal gecoat

Gecreosoteerde ligger voor weidepaal

Waarom kiezen voor weidepalen voor uw paardenweide bij Henzen Tuinhout?

Bij Henzen Tuinhout hebben we de beschikking over betonnen weidepalen. Het voordeel van betonpalen ten opzichte van prikkeldraad en houten weidepalen is met name de stevigheid. Betonpalen zijn erg sterk en houden daardoor de afrastering of afscheiding goed op zijn plek. Ook is beton duurzaam omdat het niet gevoelig is voor vocht en zodoende minder snel zal gaan rotten. Bij houten weidepalen zal dit sneller gebeuren, daarom is een betonnen omheining een stuk duurzamer dan een houten omheining.

De betonnen weidepalen bij Henzen Tuinhout zijn voorzien van een coating waardoor ze zoveel mogelijk kleur behouden. De betonnen weidepalen kun je met elkaar verbinden in combinatie met houten gecreosoteerde liggers. Dit maakt het dé ideale afscheiding voor uw paardenweide.

Onze gecreosoteerde houten liggers zijn houten liggers die onder vacuüm en onder hoge druk zijn geïmpregneerd met creosootolie. Deze olie zorgt voor een erg lange levensduur van de liggers. Het voordeel van deze olie is dat het hout nauwelijks tot niet wordt aangetast. Ook ontstaan er bij breuken in de paal nauwelijks spiesen. Dankzij deze afwerking bent u verzekerd van een gladde en nette ligger voor uw paardenweide.

Weidepoort of inrijpoort

Bij Henzen Tuinhout kunt u terecht voor uw volledige weide-omheining.  Naast de betonnen weidepalen en houten liggers bieden wij ook weidepoorten aan. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Paardenomheining zelf plaatsen

Wilt u zelf aan de slag gaan met de montage? Dan hebben we een paar handige tips:

  • Als u te maken heeft met los zand, maak dan gebruik van snelcement om een stabiele ondergrond te creëren
  • Bescherm uw palen extra goed op de plekken rond het maaiveld (net onder en boven de grond), dat zijn de plekken waar de palen het meest gevoelig zijn voor rotting. Dit komt vanwege de vocht.

Paardenomheining laten plaatsen door Henzen tuinhout

Henzen tuinhout is leverancier van tuinhout voor scherpe prijzen. Daarnaast bieden wij ook montage aan. Dit scheelt u een hoop werk en zo bent u verzekerd van vakwerk. U kunt contact met ons opnemen of langskomen bij ons tuincentrum in Veenendaal voor meer informatie.

TOP