De Klomp – Elegante zwarte schutting met bijpassende pergola’s

Deze zomer hebben we in onze woonkern, ‘De Klomp’, een elegante schutting met drie pergola’s geplaatst, allemaal met een strakke zwarte afwerking. De zwarte Zweeds rabat schermen vormen een prachtig contrast met de groene planten die uiteindelijk tegen de trellisschermen omhoog zullen klimmen. Kortom: deze tuinafscheiding creëert een heerlijke plek om in de tuin te genieten.

De trend van zwarte elementen

Zwarte elementen in en rondom het huis zijn erg populair. Zwart geeft een luxe uitstraling wat een perfecte toevoeging is aan deze moderne tuin. Deze woning was al voorzien van enkele zwarte elementen, zoals de prachtige zwarte luiken voor de ramen. De zwarte schuttingschermen en de zwarte balken van de pergola sluiten naadloos aan op de stijl en kleuren van de woning, waardoor één geheel ontstaat.

Combinatie van zwart & groen

In deze tuin is een prachtige combinatie ontstaan van strakke zwarte elementen en veel ruimte voor planten. De zwarte schuttingschermen worden afgewisseld met trellisschermen, waardoor toekomstige klimplanten de mogelijkheid krijgen de tuin van een groene tint te voorzien. Daarbij bieden de drie pergola’s een fijne plek voor planten om te groeien. Dit creëert niet alleen een visueel aantrekkelijke en kleurrijke tuin, maar geeft de tuin tevens een heerlijke beschutte plek met schaduw.

Materiaalkeuze

De houten schuttingschermen zijn tussen betonpalen gemonteerd. Deze beton-hout constructie voorkomt dat de houten schermen in contact staan met de ondergrond, waardoor de schutting langer meegaat. Zwarte schuttingschermen worden altijd eerst geïmpregneerd voordat deze zwart worden gespoten. Impregneren is een behandelwijze voor hout, waardoor het duurzamer wordt. Ontdek hier meer over de eigenschappen van onze veelgebruikte houtsoorten of neem contact met ons op voor aanvullende informatie.

Bent u nieuwsgierig geworden wat wij voor uw tuin kunnen betekenen? Bekijk gerust onze andere projecten of bezoek onze showroom om inspiratie op te doen. Als u vragen heeft horen wij het graag!

  • WAAR?De Klomp
  • WANNEER?Juni 2023
  • WAT?Zwarte schutting en pergola
  • CATEGORY ,
  • TAGS