Betonpalen

Betonpalen als onderdeel van een schutting worden steeds populairder. Waar vroeger voornamelijk houten palen werden gebruikt bij schuttingen, worden de laatste jaren steeds vaker betonpalen gebruikt. Deze combinatie van beton-houtsystemen heeft als belangrijkste voordeel een lange levensduur. Dankzij de betonplaat onder het schuttingscherm en de twee betonpalen waar het scherm tussen geklemd zit, is er geen contact met de grond. Dit voorkomt dat uw mooie houten schutting gaat rotten door zand/aarde/vocht. Daardoor gaat uw schutting veel langer mee. Het prijsverschil tussen houten schuttingpalen en betonnen schuttingpalen is klein. Consumenten kiezen daardoor steeds vaker voor betonnen schuttingpalen.

Welke betonpalen u nodig heeft voor uw schutting, is afhankelijk van de hoogte van uw gewenste schuttingscherm. Hieronder vindt u de schuttingpalen die geschikt zijn voor verschillende formaten tuinschermen.

Diverse schuttingsystemen

Bij een schutting heeft u keuze uit diverse schuttingsystemen. Het schuttingsysteem bepaalt de manier waarop uw schutting opgebouwd wordt. Er zijn twee schuttingsystemen die betonpalen bevatten, namelijk hout-beton schuttingen en compleet betonnen schuttingen. Hout-beton schuttingen bestaan uit betonnen palen met houten schuttingschermen. Deze schuttingen hebben als groot voordeel dat ze langer mee gaan dan schuttingen die volledig van hout gemaakt zijn. Betonschuttingen bestaan uit betonnen palen en betonschermen.

Eigenschappen beton

Beton is een duurzaam materiaal en is dan ook zeer geschikt om als materiaal voor uw schutting te verwerken. Het is goed om te weten welke producteigenschappen beton heeft en wat dit betekent voor uw schutting. Zo kan er bijvoorbeeld een witte uitslag op het beton te zien zijn, ook wel kalkuitslag genoemd. Dit kan geen kwaad, maar als u de kleur van uw betonpaal wilt behouden, raden wij betoncoating aan om de vlekken te voorkomen. Deze coating beschermt uw betonpaal en verlengt daarmee de levensduur. Bovendien blijft de kleur van de paal langer behouden.

Verschillende betonpalen

Naast de verschillende betonpalen voor verschillende formaten schuttingschermen, kunnen betonpalen ook verschillen in uiterlijk. Zo zijn betonpalen bij Henzen Tuinhout verkrijgbaar in verschillende kleuren. Wij verkopen beton voor beton-houtschuttingen in de kleuren grijs, antraciet en antraciet gecoat. De coatinglaag van de laatste variant zorgt er zoals eerder genoemd voor dat het beton zijn kleur langer behoudt. Daardoor kunnen wij u hierop zonder probleem vijf jaar garantie geven. Naast de kleur zijn er ook verschillende mogelijkheden voor de kop van betonpalen. De paal kan een ronde, platte of diamantkop hebben.

Betonplaten

Bij Henzen Tuinhout worden betonpalen meestal gecombineerd met houten schermen. In dat geval worden er naast betonpalen ook betonplaten gebruikt bij de montage van de schutting. Deze platen worden onder het schuttingscherm gemonteerd. Afhankelijk van de hoogte van de palen en uw schuttingscherm zijn één of twee betonplaten nodig.

Ruim assortiment

Bij Henzen Tuinhout kunt u terecht voor een ruim assortiment aan betonpalen. Wanneer de producten die u nodig heeft niet in onze webshop te vinden zijn of als u vragen heeft, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Als u de producten graag in het echt wilt bekijken, dan kunt u langskomen in onze showtuin in Veenendaal (De Klomp)

TOP