Rhenen – Moderne schutting met verticale latten

In Rhenen hebben we een unieke schutting gemonteerd. Dit project toont aan hoe verticale latten samen één prachtig geheel kunnen vormen als tuinafscheiding. De basis voor de schutting hadden de buren al geplaatst, aan deze zijde hebben wij nog de bekleding gemonteerd. De schutting biedt niet alleen privacy, maar is ook een echte eyecatcher in de buitenruimte.

Moderne look met smalle latten

Een schutting met smalle latten is enorm populair vanwege de strakke en moderne look. Er zijn veel varianten mogelijk met smalle latten, waarbij zowel een verticale als horizontale richting mogelijk is. Ook kan gevarieerd worden met de breedte van de latten. Bij deze schutting is gekozen voor een verticale plaatsingsrichting van hardhouten regels. Tussen de regels zit een afstand van één centimeter. Het mooie aan deze schutting is dat deze geen zichtbare tussenpalen heeft. Hierdoor oogt de schutting als één geheel van latten over de volledige breedte.

Worteldoek voor minder onkruid

Bij een moderne schutting hoort ook een nette tuin. Om te zorgen dat de tuin mooi onderhouden blijft, is achter de planken van de schutting worteldoek gemonteerd. Dit doek voorkomt de groei van onkruid, wat het onderhoud van de tuin een stuk eenvoudiger maakt. Ook zorgt het worteldoek voor een mooie zwarte inkijk tussen de latten door.

Duurzaam hardhout

Hardhout is zoals de naam al zegt een harde houtsoort. Dit heeft als belangrijkste voordeel dat het hout lang meegaat, namelijk tot wel 25 jaar. Dit komt omdat het hout goed bestand is tegen diverse weersomstandigheden, insecten en schimmels. Om het hout optimaal te beschermen, kunt u het behandelen met olie of beits. We adviseren u graag over de mogelijkheden!

Houten scheidingswand

Naast de schutting hebben we ook een houten scheidingswand gemonteerd aan de bestaande overkapping. Deze biedt niet alleen privacy onder de overkapping, maar versterkt ook de esthetische samenhang van de buitenruimte. Deze scheidingswand bestaat namelijk ook uit verticale regels, wat perfect past bij de verticale lijnen van de schutting.

Gebruikte materialen in deze tuin

Wilt u ook zo’n schutting in uw tuin? Druk hieronder op de linkjes van de gebruikte materialen:

 

  • WAAR?Rhenen
  • WANNEER?Maart 2023
  • WAT?Schutting en scheidingswand
  • CATEGORY ,
  • TAGS