Stoutenburg – Ruime veranda met glazen (schuif)pui en bergruimte

Genieten van het luxueuze buitenleven met het comfort van binnen, dat kan in deze prachtige veranda. In het pittoreske Stoutenburg in de provincie Utrecht hebben we een moderne veranda met glazen (schuif)pui geplaatst. De bewoners kunnen vanuit deze plek ongestoord genieten van het zicht op hun ruime tuin. Door de glazen pui biedt de veranda een beschutte plek om helemaal op te gaan in het buitenleven en tegelijk beschermd te zitten bij weer en wind.

Van alle gemakken voorzien

De veranda biedt ruimte voor een luxe loungeset waarin de bewoners zich kunnen nestelen. In de binnenwand van de veranda is een speciale nis gemaakt waar de bewoners hun tv willen monteren, zodat de bewoners in de buitenomgeving kunnen genieten van hun favoriete programma’s en films. Daarnaast hebben we de veranda voorzien van stroom en aan de wand hebben we sfeerlampjes met up en down verlichting van Suslight  gemonteerd. Aan de zijkant van de veranda is een gesloten opbergruimte te vinden, waardoor het leefgedeelte mooi opgeruimd blijft.

Glazen (schuif)pui

Eén van de eyecatchers van deze veranda is de glazen (schuif)pui. Aan de linkerzijde van de veranda hebben we een vaste glazen pui gemonteerd. Aan de voorzijde is een glazen schuifpui gemonteerd. De schuifpui kan gemakkelijk geopend en gesloten worden om het buitenverblijf af te stemmen op de weersomstandigheden. Ook als de wind meer gaat waaien kunnen de bewoners blijven genieten van hun boek of serie. En helemaal geopend is de schuifpui netjes weggewerkt achter de zwarte shutter.

Gebruikte materialen

De bewoners kozen voor een stijlvolle combinatie van kleuren en materialen voor hun veranda. Het geschaafde douglas hout is gemonteerd in de authentieke douglas-kleur, maar er zijn ook zwart gespoten planken gebruikt, bijvoorbeeld voor het boeiboord en de shutter. De lange achterwand is bekleed met verticaal douglas halfhouts rabat, wat is gebeitst met een beits op oliebasis. Hierdoor ontstaat een schitterend gray wash effect, waar ook de houtnerf van het douglashout nog doorheen te zien is. Dit geeft een speels, maar toch strak effect aan het geheel.

  • WAAR?Stoutenburg
  • WANNEER?December 2022
  • WAT?Veranda met glazen pui
  • CATEGORY ,
  • TAGS