Utrecht – hardhouten schutting en poortdeuren

In Utrecht hebben wij ruim 53 meter aan hardhouten schutting en poortdeuren geplaatst. Deze mooie én degelijke schutting biedt meerdere bewoners een fijne tuinafscheiding waardoor ze kunnen genieten van de privacy in hun ruime achtertuin. U leest hieronder meer over het project en de gebruikte materialen.

Hardhout in uw tuin

We hebben gebruik gemaakt van 21-planks hardhouten geschaafde schermen met een hardhouten afdeklat. Zoals de naam hardhout al zegt, is het een harde en sterke houtsoort. Hardhout gaat erg lang mee, gemiddeld zo’n 20 tot 25 jaar. Het is dan ook een zeer duurzame keuze voor uw schutting. Daarnaast is de kleur van hardhout een mooie blikvanger. De roodbruine kleur van het hout geeft de tuin een natuurlijke en warme uitstraling. Het is wel belangrijk om te weten dat onbehandeld hardhout buiten binnen een jaar vergrijst. Wilt u dit voorkomen? Dan kunt u de schutting (laten) behandelen met hardhoutolie, waardoor de originele kleur zoveel mogelijk zal worden behouden.

Duurzame schutting

Naast de keuze voor een duurzame houtsoort, bevat de schutting meer duurzame elementen. Zo is er gekozen voor antraciet betonpalen en betonplaten aan de onderzijde van de schutting. Dit schuttingsysteem, waarbij hout en beton wordt gecombineerd, zorgt ervoor dat hout niet in aanraking komt met de grond. Hierdoor gaat het langer mee. Bij het plaatsen van de betonpalen is betonmortel rond de betonpalen gestort, waardoor de schutting in zijn geheel stevig staat.

Verstelbaar frame poortdeur

De poortdeur is gemonteerd in hardhouten kozijnen en is voorzien van een verstelbaar stalen frame. Het frame zorgt ervoor dat de poortdeur zeer stevig is en voorkomt daarnaast dat het hout kromtrekt. Het frame heeft daarnaast als voordeel dat het makkelijk bij te stellen is. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw deur altijd soepel opent en niet klemt.

Benieuwd wat wij voor uw tuin kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij helpen u graag met een advies op maat dat het beste bij uw tuinsituatie past. Ook bent u van harte welkom voor een bezoek aan onze showtuin. Hier vindt u een enorm aanbod aan schuttingen en kunt u met eigen ogen zien welke schutting geschikt is voor uw tuin.

  • WAAR?Utrecht
  • WANNEER?December 2021
  • WAT?Hardhouten schutting
  • CATEGORY ,
  • TAGS