VEENENDAAL – DOUGLAS BETOWOOD SCHERMEN

In Veenendaal hebben we 18 meter douglas betowood schermen met gecoate betonpalen geplaatst. Het scherm is niet alleen prachtig om te zien, maar de combinatie van hout en beton maakt de schutting ook een duurzame keuze voor uw tuin. Lees hieronder meer over de gebruikte materialen binnen het project.

Aflopende schutting

Deze douglas betowood schermen hebben wij laten verspringen in verband met de hoogteverschillen in de tuin. Dit betekent dat de schermen niet in één horizontale lijn zijn gemonteerd, wat als effect heeft dat de schutting aflopend is. Een trapsgewijze schutting zorgt voor meer afwisseling in de schutting en zorgt zo voor een opvallende uitstraling.

Douglas betowood planken

Voor dit project hebben wij douglas onbehandelde betowood planken gebruikt, ook wel blokhutprofiel planken genoemd. Dit hout gaat in onbehandelde variant ongeveer tien tot vijftien jaar mee. Door de schermen te behandelen, kunt u de levensduur van de schermen een aantal jaar verlengen. Doordat de douglas betowood planken dicht op elkaar zijn opgestapeld in de betonnen sleufpalen ontstaat een schutting waarbij u kunt genieten van maximale privacy in uw tuin. Deze opgestapelde planken zorgen voor een opmerkelijke uitstraling in uw tuin.

Douglas afdeklat

Als laatste hebben wij het geheel afgewerkt met een douglas afdeklat. De afdeklatten zijn voorzien van een uitsparing waardoor ze mooi aansluiten op de bovenste plank van de schutting. Hierdoor krijgt de schutting nog wat extra uitstraling. Bij Betowood hebben de afdeklatten een platte bovenkant, die als doel hebben om de schutting mooi af te werken.

Het Betowood systeem is er in meerdere varianten: douglas onbehandeld, douglas groen geïmpregneerd, douglas zwart gedompeld, douglas kleurloos geïmpregneerd, vuren groen geïmpregneerd en Red Class Wood. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Ook bent u van harte welkom in onze showtuin, hier kunt u met eigen ogen zien welke schutting geschikt is voor uw tuin.