Veenendaal – Elegante Caldura Wood schutting

Als afscheiding tussen de tuinen van twee buren hebben we een prachtige Caldura Wood schutting geplaatst. Het schuttingscherm bestaat uit triple profiel planken die volledig op elkaar aansluiten, waardoor de bewoners niet alleen een esthetische schutting hebben, maar ook van maximale privacy kunnen genieten.

Schutting met buren

In veel gevallen is het praktisch om samen met uw buren een schutting te kiezen. Als de schutting namelijk op de erfgrens wordt geplaatst, dan is de schutting eigendom en verantwoordelijkheid van beide buren. Bij dit project hebben de buren gezamenlijk gekozen voor deze stijlvolle, moderne afscheiding. Wij hebben voor beide buren een aparte offerte verzorgd, zodat de kosten per buur direct duidelijk zijn.

Caldura Wood – een duurzame keuze

Caldura Wood is thermisch gemodificeerd vurenhout. Thermisch modificeren is een methode waarmee vurenhout behandeld kan worden om het te verduurzamen. Het hout wordt bij dit proces verwarmd tot 200 graden in een zuurstofarme ruimte. De behandeling verandert de celstructuur van het hout, waardoor de duurzaamheid toeneemt waardoor het hout 15 tot wel 25 jaar meegaat. Omdat het hout al behandeld is, heeft het weinig tot geen onderhoud meer nodig. Een zeer praktische keuze dus!

Beton-hout combinatie

De meeste schuttingen die wij plaatsen bestaan uit de zogenoemde beton-hout combinatie. Door het gebruik van betonnen palen en platen, vermijden we direct contract van het hout met de grond, wat de levensduur van de schutting verlengd door rotting van het hout tegen te gaan. Het contrast tussen het natuurlijke hout en de antracietgekleurde betonpalen geeft daarnaast een strakke uitstraling. De betonpalen zijn zogenoemde sleufpalen, waardoor de schuttingplanken strak tussen de palen gemonteerd kunnen worden. De bovenzijde van de schutting is afgewerkt met een gepoedercoate u-profiel afdeklijst. Dit beschermt de bovenzijde van het hout en past qua afwerking perfect bij het gecoate beton.

Gebruikte materialen in deze tuin

Wilt u ook zo’n schutting in uw tuin? Druk hieronder op de linkjes van de gebruikte materialen: