Nijkerkerveen – Schutting met hardhouten schermen

In Nijkerkerveen hebben we een prachtige hardhouten schutting van ongeveer 23 meter geplaatst langs de oprit. Deze 21-planks schutting bestaat uit duurzame hardhouten planken en heeft schermen van twee verschillende hoogtes, waardoor in de voortuin een aflopende schutting ontstaat. Lees hieronder meer over de gebruikte materialen in dit project.

Aflopende schutting in voortuin

De schutting staat tussen twee woningen in en loopt verder langs de oprit. In sommige gevallen is het bij de voortuin of de oprit handig om voor een aflopende schutting te kiezen, omdat hoogtebeperkingen worden gesteld bij schuttingen. Die hoogtebeperkingen zijn strenger in een voortuin. Meestal mag een vergunningsvrije schutting in de voortuin niet meer dan één meter hoog zijn, omdat dit deel van de schutting aan de openbare weg grenst. Bij een lange oprit mag het schuttingdeel wat dichtbij het huis ligt vaak wél hoger zijn. Lees hier meer over de maximale hoogte van een vergunningsvrije schutting.

Hardhouten schermen

Voor dit project hebben wij hardhouten schermen gebruikt. Hardhout is zoals de naam al zegt letterlijk een harde houtsoort. Hardhout is een prachtige houtsoort met een warme diepe kleur, die als belangrijk voordeel heeft dat de schutting wel 20 tot 25 jaar meegaat. Hardhout is namelijk goed bestand tegen aantasting door verschillende weersinvloeden en insecten. Bij Henzen Tuinhout bieden we hardhouten schermen aan in verschillende maten en varianten, zodat u een scherm kunt vinden dat past bij uw tuin.

Gecoate betonpalen

De betonpalen voor deze schutting zijn bedekt met een beschermende coating laag. Deze coating beschermt  de palen tegen het indringen van vuil of regenwater. De palen zijn daardoor minder vatbaar voor aantasting door bijvoorbeeld algen en schimmels, waardoor de palen langer mooi blijven. Door de beschermlaag behouden de palen langer hun kleur. Tot slot geeft de coating de palen een luxere uitstraling. Dit maakt het plaatje van uw schutting compleet!

Bent u ook op zoek naar een mooie, duurzame en stevige afscheiding voor uw woning? Wij helpen u graag om uw (voor)tuin tot een nóg mooiere plek te maken. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Ook bent u van harte welkom in onze showtuin, waar u de verschillende mogelijkheden voor uw tuin kunt bewonderen.

  • WAAR?Nijkerkerveen
  • WANNEER?November 2022
  • WAT?Hardhouten schermen
  • CATEGORY ,
  • TAGS