Privacy in uw tuin

6 tips voor een tuin met privacy

Uw tuin is een heerlijke plek om in uw eigen vertrouwde omgeving te genieten van de buitenlucht. Het is heel begrijpelijk als u dit fijne buitengevoel wilt ervaren zonder dat de buren alles meekrijgen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om hun tuin te voorzien van een dichte schutting of andere tuinafscheiding.

Gaat u aan de slag met het ontwerp van uw tuin of wilt u meer privacy in uw bestaande tuin? Bekijk in beide gevallen gerust onderstaande tips. Niet alle opties zullen passen bij uw tuin en uw wensen, maar de tips geven u ideeën om van uw tuin uw eigen afgeschermde plek te maken.

1. Kies voor 21-planks of 23-planks schuttingschermen

De hoeveelheid planken van uw schuttingscherm bepalen hoe makkelijk of moeilijk u door een schutting heen kunt kijken. Met minder planken is er meer ruimte tussen de verschillende planken. Zo kunt u makkelijker de tuin van de buren zien, en kunnen de buren ook in uw tuin kijken. Hoe meer planken, hoe meer privacy het schuttingscherm biedt. Onze 21-planks schermen (19 + 2 planken) hebben weinig doorkijk. Onze 23-planks schermen (21 + 2 planken) hebben geen doorkijk. Als u graag een schutting wilt die privacy biedt, dan raden wij één van deze schermen aan. Benieuwd naar de kosten? Om een prijsindicatie te krijgen kunt u via onze website vrijblijvend een offerte opvragen.

2. Houd rekening met de hoogte van uw schutting

Uiteraard geldt: hoe hoger de schutting, hoe meer privacy de schutting biedt. Het is immers moeilijker om over een hoge schutting heen te kijken. Het is echter wel belangrijk om geen té hoge schutting te plaatsen. Meestal heeft u geen vergunning nodig voor een schutting, maar hier zitten wel voorwaarden aan verbonden. Zo mag een schutting in de achtertuin meestal maximaal twee meter hoog zijn, en een schutting die direct aan openbaar toegankelijk gebied grenst mag meestal maximaal één meter hoog zijn. Meer informatie hierover vindt u hier.

3. Tuinafscheiding van planten

Heeft u graag veel groen in uw tuin? Kies dan voor een tuinafscheiding van planten. Dit kan een groene heg zijn, maar ook een trellisscherm waar u klimplanten tegenaan laat groeien. Let er wel op dat het scherm pas voor privacy zorgt op het moment dat het trellisscherm dicht gegroeid is met planten. Als de planten het scherm niet volledig bedekken, kunt u er erg makkelijk doorheen kijken. Vindt u een trellisscherm met klimplanten mooi, maar wilt u meer verzekerd zijn van uw privacy? Dan kunt u ook kiezen om trellisschermen en dichte schuttingschermen af te wisselen.

4. Schutting op rol

Eén van de snelste en goedkoopste manieren om privacy in uw tuin te krijgen is door het plaatsen van een tuinscherm op rol. Deze tuinschermen zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar als heidematten, boomschorsmatten of bamboematten. Ze zijn ook bijzonder geschikt als afscheiding op uw balkon. Deze tuinschermen op rol kunt u vanwege hun compactheid relatief makkelijk bestellen en plaatsen. Ze hebben daarnaast vaak een erg natuurlijke look, wat een mooie aanvulling is op het buitengevoel in uw tuin of op uw balkon.

5. Overkapping

Een veranda of overkapping is misschien niet het eerste waar u aan denkt, maar kan een enorme aanvulling zijn op uw gevoel van privacy. Doordat er van bovenaf zicht op uw tuin wordt beperkt, kunt u lekker beschut in uw tuin zitten. Dit helpt niet alleen tegen glurende buren, maar zorgt er ook voor dat u met een beetje regen en wind nog steeds lekker in uw tuin kunt verblijven.

6. Shutters

Wilt u genieten van de voordelen van een dichte schutting, maar tegelijkertijd de mogelijkheid behouden van meer licht in uw tuin? Dan zijn shutters mogelijk wat voor u! Met een shutter kunt u zelf de hoeveelheid lichtinval bepalen door de lamellen te bewegen. Shutters kunnen gebruikt worden als onderdeel van uw schutting of als onderdeel van uw veranda of overkapping.

Meer tips voor privacy in uw tuin

Bent u er nog niet uit welke tuinafscheiding u graag wilt? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag met tips en door alle mogelijkheden met u te bespreken. Neem gerust contact met ons op. En bent u benieuwd welke projecten wij gerealiseerd hebben? Bekijk ook eens onze projecten om inspiratie op te doen.