Moderne schutting met smalle latjes – Inspiratie voor uw tuin

Bent u op zoek naar een stijlvolle en moderne schutting? Dan is een schutting met dunne latjes mogelijk wat voor uw tuin. We zien in onze showtuin steeds meer interesse voor deze prachtige schuttingen. De smalle latjes zijn niet alleen prachtig om te zien, maar bieden ook praktische voordelen zoals privacy en geluidsdemping. We geven u hieronder inspiratie over de verschillende mogelijkheden van een schutting met dunne latjes.

Waarom kiezen voor een schutting met dunne houten latjes?

De belangrijkste reden om voor dit type schutting te kiezen, is vanwege de moderne en strakke uitstraling die eraan bijdragen om van uw tuin een prachtige plek te maken. De dunne latjes passen mooi in een moderne tuin, maar ook in een traditioneel tuinontwerp komen de houten latjes goed tot zijn recht. Naast dat de schutting mooi is, biedt het ook praktische voordelen. De smalle latten zorgen namelijk ook voor veel privacy. Bij de meeste schuttingvarianten sluiten de latjes op elkaar aan. Hierdoor is er geen doorkijk naar de buren mogelijk. Door de dichtheid van de tuinafscheiding is de geluidsdemping van deze schutting ook erg goed. Hoewel een schutting natuurlijk nooit volledig het geluid van buren kan dempen, kan de geluidsdemping wel nét wat meer rust bieden in uw tuin.

Verschillende materialen en stijlen

Schuttingen met dunne latten zijn verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten en stijlen, waardoor er voor iedere tuin een passende variant te vinden is. Afhankelijk van het gekozen materiaal en de stijl, krijgt de schutting een andere uitstraling. Daarnaast speelt de houtsoort een belangrijke rol in de duurzaamheid van uw schutting. We geven hieronder enkele voorbeelden van populaire schermen van Hillhout, die allemaal net een andere uitstraling hebben door de variatie in breedte en richting van de latjes.

Elan Excellent schutting smalle latjes

Elan Excellent schutting

De Elan Excellent schermen bestaan uit horizontale, smalle latten die allemaal dezelfde breedte hebben. De geïmpregneerde vuren balkjes hebben een tussenruimte van ongeveer één centimeter. Door deze tussenruimte kunt u niet heen kijken, omdat aan de andere zijde van het scherm ook latjes zitten. Die latjes zitten op een nét andere hoogte, zodat doorkijk wordt voorkomen.

Flux Excellent schutting

Ook de Flux Excellent schutting bestaat uit horizontale latten waar u niet doorheen kan kijken. Ook deze schutting is gemaakt van geïmpregneerde vuren latten. De verschillende lathoogtes van deze schutting geven dit scherm weer een compleet andere uitstraling dan de hiervoor genoemde Elan Excellent schutting. De verschillende breedtes van de latten geven een bijzonder effect, waardoor de schutting uw tuin een prachtige en unieke uitstraling geeft.

Linia Premium schutting

De Linia Premium schutting bestaat uit geïmpregneerde vuren latten van twee verschillende breedtes. De smalle latjes zijn ongeveer 4,5 centimeter breed, de bredere latjes zijn ongeveer 14 centimeter breed. Dit scherm kan zowel in verticale als in horizontale richting geplaatst worden. Ook met deze schutting is er geen doorkijk naar de buren mogelijk.

Inspiratie voor uw schutting met dunne latten

De verschillende materialen, de horizontale of verticale richting en de breedte van de latjes zorgen ervoor dat er veel mogelijkheden zijn voor uw schutting. Om uw schutting helemaal eigen te maken, kunt u bijvoorbeeld ook verlichting op uw schutting monteren. Denk bijvoorbeeld eens aan moderne vierkante wandlampen met up- en downverlichting. Daarnaast kunt u de schuttingschermen ook afwisselen met een trellis scherm waar u klimplanten tegenaan laat groeien, om een prachtige combinatie te creëren van een moderne en groene tuin. Tot slot kunnen de schuttingschermen naar wens tussen betonpalen of tussen houten palen gemonteerd worden. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hieronder enkele van onze projecten met schuttingschermen van smalle latjes.

Schuttingen met smalle latjes in nieuwbouwwijk

In deze straat met nieuwbouwwoningen hebben meerdere bewoners gekozen voor de populaire schuttingvariant Elan Excellent. Dit geeft de moderne woningen een prachtige tuin met een unieke tuinafscheiding. De schuttingschermen hebben latjes aan beide zijden, waardoor alle buren een mooi zicht hebben op de schutting.

Bekijk dit project

Horizontale schutting met smalle latten

Bij deze schutting zijn de prachtige Flux Excellent schermen afgewisseld met trellisschermen. De moderne Flux schermen met horizontale latten in verschillende breedtes wisselen mooi af met de trellisschermen die na verloop van tijd groen zullen kleuren met klimplanten.

Bekijk dit project

Onderhoud van latjesschermen

Het onderhoud van uw schutting is sterk afhankelijk van de gebruikte houtsoort. De meeste houtsoorten zijn geïmpregneerd en hebben nauwelijks onderhoud nodig, omdat ze al behandeld zijn. Toch is het bij sommige schermen verstandig om eens in de zoveel tijd de houten latten te behandelen met een speciale lak. Bij Henzen Tuinhout geven we u graag advies over het onderhoud van de schutting in uw tuin.

Uw schutting met smalle latten op maat door Henzen Tuinhout

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? U kunt bij ons vrijblijvend contact met ons opnemen voor informatie of een offerte. Ook bent u van harte welkom om onze showtuin te bezoeken!