veranda en schuur

Ontdek de mogelijkheden van een overkapping met schuur

Een overkapping met schuur op maat voor uw tuin is een prachtige aanvulling op de uitstraling én praktische indeling van uw tuin. De combinatie van een overkapping en een schuur is dan ook niet voor niets populair. De combinatie is voor de meeste grote én kleine tuinen geschikt. Een overkapping met schuur kunnen wij op maat maken en volledig afstemmen op uw wensen. Vanwege de vele opties die u heeft nemen we u mee in de verschillende mogelijkheden, waarmee u ideeën en inspiratie kunt opdoen!

Voordelen overkapping en schuur in één

Door een overkapping met een schuur te combineren, kunt u door de plaatsing van één stijlvol buitenverblijf genieten van een heerlijke ontspanningsplek én heeft u extra bergruimte in uw tuin. Met een overkapping geniet u van uw tuin, óók als het weer buiten wat minder is. Het creëert een heerlijke plek waar u kunt relaxen en genieten van het buitenleven. De schuur kan in dezelfde stijl als de veranda gemonteerd worden zodat het buitenverblijf en de opbergruimte één geheel zijn. Uw tuinspullen zijn in een afgesloten ruimte geplaatst wat zorgt voor een opgeruimde en rustige tuin.

Van eenvoud tot luxe: eindeloze mogelijkheden

De mogelijkheden van een buitenverblijf zijn helemaal aan te passen op uw wensen. U heeft de keuze uit een relatief eenvoudige constructie zonder veel extra’s, maar u kunt ook kiezen voor een luxere uitvoering. Denk aan  het volledig uitgerusten met stroom, ingebouwde spots, shutterschermen of glazen (schuif)wanden. En heeft u zelf nog andere ideeën om uw droomverblijf compleet te maken? Wij denken graag met u mee hoe we deze droom in uw tuin kunnen realiseren!

Voorbeelden van een tuinoverkapping met schuur

Vanwege de vele mogelijkheden kan het zijn dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Welke keuzes zijn er allemaal en wat wilt u graag in uw tuin? Wij adviseren u graag, maar u kunt ook op uw gemak ideeën opdoen door onze projecten te bekijken. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van projecten waar wij een volledig op maat gemaakte tuinoverkapping met schuur geplaatst hebben.

Veranda met schuur op basis van tekening klant

Deze klant leverde ons na het eerste contact een tekening aan met een toelichting van zijn wensen. Deze prachtige overkapping met schuur die in een L-vorm is geplaatst heeft een fijne zitplek en bergruimte gecreëerd in de tuin. Dit buitenverblijf is volledig afgewerkt met isolatie in de wanden, isolatie van het dak, kiepraam in de schuur en een aluminium daktrim.

Bekijk het project

Douglas veranda met schuur

Deze schuur met overkapping is gemaakt van douglashout. Het ruime buitenverblijf is 6 meter breed en 3 meter diep. De schuur is via de zijkant te betreden en biedt ruime plek voor fietsen, barbecue en ander tuingereedschap en tuinmeubelen. Onder de overkapping kunnen de bewoners heerlijk beschut genieten van hun tuin.

Bekijk het project

Buitenverblijf met glazen schuifwand

Deze prachtige veranda met schuifwand biedt zowel opbergruimte als een heerlijke afgesloten plek met glazen pui en glazen schuifwand. De combinatie van zwarte boeiplanken en andere zwarte elementen in combinatie met het roodkleurige douglashout geeft de overkapping een prachtige look.

Veranda glazen schuifwand

Bekijk het project

Overkapping en schuur met dubbele deur

Deze schuur met overkapping neemt een ruimte van 7 bij 3 meter in beslag en geeft daarmee veel ruimte voor berging en biedt een heerlijke plek voor een loungebank om overdekt van de tuin te genieten. De schuur bij deze overkapping beschikt over een dubbele deur, zodat ook de scooter van de bewoners makkelijk de schuur in kan.

Bekijk het project

Formaat van uw overkapping en berging

Het is belangrijk om het formaat goed af te stemmen op de beschikbare ruimte van uw tuin en uw behoeften. Wilt u bijvoorbeeld een grote overkapping om een grote zithoek te creëren, of geeft u de voorkeur aan een grote schuur voor extra opslag? Denk er bijvoorbeeld goed over na welke spullen u kwijt wilt in de schuur en welke tuinmeubels u onder de overkapping wilt plaatsen. Wilt u bijvoorbeeld alleen een loungebank onder de overkapping, of wilt u daarnaast ook ruimte voor een eettafel? Als u ons meeneemt in uw wensen, denken wij mee hoe we dit vertalen naar de ideale overkapping en schuur in uw tuin.

Wat kost een overkapping met schuur?

De kosten van een overkapping met schuur variëren afhankelijk van de grootte, het materiaal, het ontwerp en de gewenste extra’s. Als u meer wilt weten over de kosten, neem dan gerust contact met ons op. Ook voor informatie, tips of een vrijblijvende offerte kunt u ons contacteren.

Hoe groot mag een overkapping met schuur zijn zonder vergunning?

In de meeste gevallen kun je een overkapping met schuur (laten) plaatsen zonder hiervoor een vergunning aan te vragen. De vergunningsregels zijn gemeentelijk bepaald, dus we raden altijd aan om te checken wat de regels zijn in uw gemeente, dit kan op https://www.omgevingsloket.nl/ . In de meeste gemeenten gelden de volgende regels wanneer u uw tuinverblijf vergunningsvrij wilt plaatsen:

  • De overkapping mag maximaal 3 meter hoog zijn. Staat uw overkapping op minder dan 2,5 meter afstand van uw huis? Dan mag de overkapping maximaal 4 meter hoog zijn. Hierbij speelt ook de hoogte van uw woning een rol en of de overkapping zichtbaar is vanaf de openbare weg.
  • De totale oppervlakte mag niet groter zijn dan 30m2 en niet meer ruimte innemen dan de helft van uw tuinoppervlakte.

Overkapping met schuur die past bij uw tuin

Wilt u graag meer informatie of een offerte ontvangen voor uw overkapping met schuur op maat? Wij staan graag voor u klaar om uw wensen te bespreken en deze wensen om te zetten naar een vrijblijvende offerte. Neem gerust contact met ons op of bezoek onze showtuin.