Voorbereiding op montage schutting

Hoe kunt u zich voorbereiden op de montage van een schutting?

Heeft u uw schutting uitgezocht en besteld? Dan kunt u beginnen met de voorbereiding voor de montage van uw schutting! Wat u precies kunt voorbereiden, hangt af van de obstakels in en rondom uw tuin en de afspraken die u met ons heeft gemaakt. Wij geven u meer informatie over een goede voorbereiding, zodat de plaatsing soepel verloopt. Een goede voorbereiding is immers het halve werk!

Ruimte ‘bouwrijp’ maken

U moet de ruimte ‘bouwrijp’ maken voordat wij uw nieuwe schutting komen plaatsen. Dit betekent dat de gehele lengte van de schutting tot een diepte van 80 centimeter vrij moet zijn van kabels, leidingen, wortels en andere obstakels. Dit betekent niet dat u de grond helemaal moet uitgraven, alleen dat u er zeker van bent dat er niets meer in de grond zit. Ook moet u een eventuele oude schutting verwijderen. Begin ruim van tevoren met de voorbereidingen. Zo kunt u op tijd inschatten hoeveel werk het is en bent u ruim op tijd klaar.

Werkruimte rondom de schutting

Naast de ruimte voor de schutting die vrij moet zijn, hebben wij minimaal één meter werkruimte daaromheen nodig. Zo hebben wij de ruimte om de nieuwe schutting op zijn plek te zetten. Denk hierbij aan het verwijderen van straatwerk of planten die in de weg kunnen zitten. Zijn er spullen of objecten die niet zomaar verwijderd kunnen worden, zoals een gemetselde border of een tuinhuis? Neem dan even contact met ons op door een mail te sturen met foto’s van de huidige situatie. We kunnen dan aan de hand van de foto’s een inschatting maken wat er nodig is zodat wij aan de slag kunnen.

Route naar de werkplek vrijmaken

Wij parkeren onze bus of vrachtwagen altijd maximaal 25 meter van de locatie waar de schutting moet komen. Maak de route van de parkeerplaats tot werklocatie zo goed mogelijk vrij van eventuele obstakels. Zo kunnen we alle benodigde materialen en gereedschap goed naar de werklocatie brengen.

Ruimte vrij laten maken door Henzen Tuinhout

Wilt u graag ontzorgd worden in de voorbereiding? U kunt ook met ons afspreken dat wij de oude schutting voor u verwijderen en afvoeren. In dat geval hoeft u niet veel voor te bereiden. Denk wel aan het weghalen van planten of andere kwetsbare spullen binnen het werkgebied.

Dag van montage

Op de dag van montage kan het genieten van uw nieuwe schutting beginnen. Wij zorgen ervoor dat wij uw schutting perfect gemonteerd achterlaten. Gedurende de dag kunt u ons altijd blij maken met een kop koffie en een koekje! Daar gaan we nét wat sneller van werken.