Rhombus scherm

Rhombus profiel schutting – Ontdek deze populaire tuinafscheiding

Er zijn tal van mogelijkheden om uw tuin stijlvol én privé te houden. De unieke look van een rhombus profielschutting geeft uw schutting een unieke uitstraling en biedt tevens de privacy die u van een schuttingscherm wenst. We leggen u graag uit wat een rhombus profiel schutting is en wat de mogelijkheden zijn voor een tuinafscheiding.

Wat is een rhombus profiel schutting?

Het rhombus profiel, ook wel bekend als diamantprofiel, verwijst naar de unieke vorm van de houten planken die in deze schuttingen gebruikt worden. De planken worden niet alleen gebruikt voor schuttingen, maar zijn daarnaast erg populair als gevelbekleding. Planken met een rhombusprofiel hebben een ruitvormige dwarsdoorsnede. Bij een schuttingscherm worden de planken tegen een houten frame bevestigd, wat een strak geheel creëert.

Naast het enkele rhombusprofiel, bestaan er ook planken met een dubbel rhombusprofiel en een triple rhombusprofiel. Dit zijn planken die waarbij de dwarsdoorsnede eruitziet als twee of drie blokken aan elkaar. De planken van een dubbel en een triple rhombusprofiel vallen in tegenstelling tot een enkel rhombusprofiel in elkaar, waardoor een gesloten geheel ontstaat waar u niet doorheen kunt kijken. Wij gebruiken bij schuttingen en wanden elk soort rhombusprofiel, afhankelijk van de wensen van de klant.

Waarom is een rhombus profiel schutting populair?

In onze showtuin horen we steeds vaker interesse voor deze prachtige schutting, en dat is niet voor niets! We noemen hieronder de belangrijkste voordelen van een rhombus profiel schutting.

Esthetiek

Een schutting met rhombus profiel heeft door het gebruik van de smalle latjes een unieke uitstraling. De strakke schutting is ontzettend mooi in een moderne tuin. De planken kunnen zowel horizontaal als verticaal bevestigd worden, waardoor u een look kunt kiezen die past bij uw tuin.

Keuze uit diverse materialen

Rhombusplanken zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. Denk bijvoorbeeld aan rhombusplanken van douglashout, zwartgespoten rhombusplanken of caldura rhombusplanken. Deze planken kunt u gebruiken om zelf aan de slag te gaan met uw schutting (of gevelbekleding), of wij komen met onze ervaren vakmensen bij u langs om uw schutting te monteren. Ook kunt u bij ons terecht voor complete rhombus schuttingschermen van diverse materialen. Hieronder ziet u twee voorbeelden van rhombus schuttingschermen.

Dit prachtige ‘Rhombus scherm Makkum’ is van hardhout. Hardhout is zoals de naam al zegt een harde houtsoort. Dit hout heeft als voordeel dat het van nature beschermd is tegen vocht en aantasting door houtschimmels en insecten. Het is daarom een duurzame houtsoort die wel 20 tot 25 jaar meegaat. Hierdoor geniet u geruime tijd van deze prachtige tuinafscheiding!

Bekijk hier het Rhombus scherm Makkum in onze webshop.

Dit ‘Rhombus scherm Klagenfurt’ bestaat uit onbehandelde douglasplanken. Douglas is een ontzettend populaire houtsoort voor schuttingschermen. De rood-roze kleur van de schermen geeft een prachtige warme uitstraling aan uw tuin. Onbehandeld douglashout gaat ongeveer 10 tot 15 jaar mee.

Bekijk hier het Rhombus scherm Klagenfurt in onze webshop.

Privacy

Doordat de rhombusplanken bij een schuttingscherm dicht bij elkaar worden geplaatst, heeft een rhombus schutting nauwelijks doorkijk. Zo kunt u in alle rust genieten van uw unieke schutting. Rhombusschermen kunnen zowel enkelzijdig als dubbelzijdig geplaatst worden. Bij enkelzijdige schermen is er één zichtzijde, bij dubbelzijdige schermen zijn er twee zichtzijdes. In dat geval kunnen bij u en de kant van de buren verschillende schermen gebruikt worden, zodat ieder de schutting naar wens kan kiezen. Wanneer de schutting dubbelzijdig wordt geplaatst, biedt dit extra privacy.

Rhombus profiel schutting in uw tuin?

Bij Henzen Tuinhout plaatsen we schuttingen op maat. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een rhombus profiel schutting in uw tuin? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We kijken graag hoe we deze schutting in uw tuin kunnen realiseren!