Wat kunt u doen bij verzakking van uw schutting?

Een verzakking van uw schutting wilt u natuurlijk te allen tijde voorkomen. Uw schutting staat er dan immers niet meer netjes bij. Toch kan het door uiteenlopende redenen gebeuren dat uw schutting verzakt. Maar hoe kan dit gebeuren? En hoe lost u het op? Dat leggen we u in dit artikel uit.

Hoe kan het dat de schutting verzakt?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw schutting verzakt. De meest voorkomende reden heeft te maken met de ondergrond waarop de schutting is geplaatst. Als er bijvoorbeeld sprake is van drainage (water dat blijft staan) dan tast dat water uw schutting aan en maakt het uw schutting kwetsbaar. Met name schuttingen van hout zijn hier zeer vatbaar voor. Sowieso is de levensduur bij houten schuttingen vaak een stuk minder dan bij beton-hout schuttingen, dit komt namelijk doordat het hout na verloop van tijd zacht wordt.

In de aanschaf zijn houten schuttingen uiteraard aantrekkelijker qua prijs, maar op termijn zijn ze wel meer vatbaar voor mogelijke ongemakken, zoals verzakking. Voor de lange termijn is een schutting met een beton-hout systeem vaak een verstandige keuze. Materialen zoals beton gaan namelijk meestal rond de dertig tot veertig jaar mee, per type hout is dit toch zeer verschillend. Zo is grenenhout al een stuk meer bestand tegen weersomstandigheden dan douglas hout. Ongeacht de keuze van materiaal kan dit de kans op verzakken nooit helemaal uitsluiten.

Wat kunt u doen aan een verzakte schutting?

Een verzakte schutting dient in de meeste gevallen opnieuw geplaatst te worden. Bij het (her)plaatsen van de schutting is het belangrijk om de palen goed te verankeren, bij voorkeur met versteviging door een zak snelbeton toe te voegen in de grond. Daarnaast moeten de palen diep genoeg in de grond worden geplaatst. Onze vuistregel is om één derde van de paal in de grond te plaatsen. Heeft u zelf twee linkerhanden? Dan helpen de monteurs van Henzen tuinhout u graag! Bij Henzen Tuinhout zijn we gespecialiseerd in het maken, leveren en monteren van hout-betonschuttingen.

Welke schutting kiezen om de kans op verzakking te verkleinen?

Zoals eerder in dit artikel ook vermeld is een gedegen oplossing het plaatsen van beton-houtsysteem schutting. Het grote voordeel van deze methodiek is de lange levensduur. Wij zien in de praktijk dan ook steeds vaker dat consumenten kiezen voor beton. Om die reden hebben wij ons dan ook gespecialiseerd in de aanleg van betonen schuttingen.

Wist u bijvoorbeeld ook dat wij beschikken over de grootste voorraad betonpalen in de regio? Wanneer u 400 betonpalen nodig heeft, kunnen wij dit direct uit voorraad leveren. Groot voordeel van betonen schuttingen is dat de onderste betonlaag voorkomt dat het hout de grond raakt, wat voorkomt dat uw schutting gaat rotten door de mogelijke draining. Daardoor gaat uw schutting veel langer mee en wordt de kans op verzakking verkleind.

Schutting laten plaatsen door Henzen Tuinhout

Is uw schutting verzakt en heeft u nog vragen over hoe u dit het beste kunt aanpakken? Wij helpen u graag met advies hoe u deze weer netjes en verzorgd eruit kan laten zien. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.