Nieuwe trend – Ontdek de mogelijkheden van een kastanje schutting

Het kiezen van de juiste schutting voor uw tuin kan een uitdagende taak zijn. Er zijn ontzettend veel factoren die meewegen in uw keuze, denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid, esthetiek, privacy, onderhoud, prijs en de mening van de buren. Eén van de schuttingen die de laatste tijd aan populariteit winnen, is de kastanje schutting. We krijgen steeds vaker vragen van klanten die interesse hebben in dit specifieke product. We bespreken in dit blog de mogelijkheden van een kastanje schutting en vertellen hoe wij u kunnen helpen met het plaatsen van deze prachtige schuttingen.

Wat is een kastanje schutting?

Een kastanje schutting is kortgezegd een tuinafscheiding gemaakt van kastanjehout. Er zijn verschillende type schuttingen mogelijk van kastanjehout. Grofweg kunnen we een onderscheid maken tussen een hekwerk en een tuinscherm. Een kastanjehek staat ook wel bekend als een schapenhek. Het bestaat uit dunne verticale latten die met ijzerdraad aan elkaar verbonden zijn. Deze hekken zijn ongeveer op heuphoogte en zijn dus uitermate geschikt wanneer u uw tuin wilt omheinen, maar wel vrij zicht wilt houden op de omgeving. Een kastanje tuinscherm is steviger en hoger dan een kastanjehek. Het heeft weinig doorkijk en is daarom zeer geschikt als schutting tussen uw tuin en die van de buren. U heeft bij kastanje tuinschermen de keuze uit een gevlochten tuinscherm of een tuinscherm dat bestaat uit kastanje latten die aan elkaar worden bevestigd.

Voorbeeld kastanjehek

Voorbeeld kastanjescherm

Waarom kiezen voor een kastanje schutting?

Een kastanje schutting is erg mooi om te zien én is duurzaam. De ideale combinatie voor een schutting waar u lange tijd van kunt blijven genieten.

Duurzaam

Een van de grootste voordelen van kastanje schuttingen is hun duurzaamheid. Het hout heeft duurzaamheidsklasse II, wat betekent dat het 15 tot wel 25 jaar meegaat. Kastanjehout is van nature bestand tegen rot en aantasting doordat het looizuren bevat. Door de looizuren is het wel belangrijk dat u kiest voor roestvrij stalen bevestigingsmaterialen, omdat dit geen vlekken kan veroorzaken door de reactie met looizuren.

Er is weinig tot geen onderhoud nodig bij een kastanje schutting. Onderhoud is niet nodig om de levensduur van uw schutting te verlengen, maar naar wens kunt u de schutting wel behandelen met een beits of olie. Net als alle andere houtsoorten vergrijst kastanjehout. Met beits of olie kunt u uw schutting weer de gewenste kleur geven.

Esthetisch aantrekkelijk

Kastanje schuttingen zijn niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Het hout staat bekend om de robuuste uitstraling wat de schuttingen van kastanjehout een prachtige natuurlijke uitstraling geeft. Dit is niet alleen mooi in een natuurlijke tuin, maar biedt ook een prachtig contract in een tuin met een strakke en moderne uitstraling.

Kosten kastanje schutting

De kosten van een kastanje schutting zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren. Een hek is bijvoorbeeld in veel gevallen goedkoper dan een tuinscherm, omdat dit veel minder materiaal bevat. Daarnaast hangt de prijs af van de lengte van de schutting, de hoeveelheid hoeken in uw schutting en of u de schutting door ons wilt laten monteren of dat u zelf aan de slag gaat. Wilt u meer informatie over de kosten voor uw schutting? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende offerte.

Kastanje producten bestellen

In onze webshop kunt u diverse producten van kastanjehout bestellen. Hier vindt u kastanje tuinafscheidingen in verschillende soorten en maten. Hier vindt u kastanjepalen met verschillende diameters en in verschillende hoogtes. Kunt u in onze webshop niet vinden wat u zoekt? Vraag ons dan gerust naar de mogelijkheden.

Kastanjeschutting op maat

Geen enkele tuin is hetzelfde en daarom plaatsen wij een schutting altijd op maat. Zo kunnen we de schutting afstemmen op uw wensen en de mogelijkheden van uw tuin. Kastanjehout is makkelijk te bewerken, waardoor het zowel in ronde, gekloofde als bezaagde vorm verkrijgbaar is. Dit biedt ontzettend veel mogelijkheden. We denken graag met u mee voor een kastanje schutting die aansluit op uw wensen en past in uw tuin. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.