Tuintrends 2023

De tuintrends van 2023

De tuin is een plek waar men zich volledig thuis voelt en puur kan genieten. De tuin is een ideale plek om even volledig tot rust te komen of om in gezelschap te zijn van familie en vrienden. De vraag is, welke tuin past bij u? Kiest u voor een rustgevende en ontspannen tuin of kiest u toch voor een stoere en kleurrijke tuin. In dit blog delen wij met u de tuintrends van 2023.

Duurzaamheid is het nieuwe normaal

Tegenwoordig kunt u er niet meer omheen: duurzaamheid is het nieuwe normaal. Steeds meer mensen zijn namelijk waarde gaan hechten aan duurzaamheid en daarbij hoort ook een duurzame tuin. Bij een duurzame tuinstijl wordt gebruikgemaakt van duurzame producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan houtsoorten die lang meegaan en op natuurvriendelijke wijze zijn behandeld of aan milieuvriendelijke materialen zoals composiet. Composiet wordt gemaakt van gerecycled materiaal en is daarom een milieuvriendelijke keuze. Vanwege deze en meerdere voordelen van composiet wordt dit materiaal steeds populairder.

Warme uitstraling

Met een fijne en warme uitstraling kunt u een tuin helemaal eigen maken. De tuin voelt dan als uw eigen woonkamer, maar dan in de buitenlucht. Door het creëren van een tuin met een warme uitstraling, creëert u een fijne omgeving waar u samen met vrienden of familie volledig kan genieten. Een gezellige tuin is simpel te creëren, het enige wat u ervoor nodig heeft zijn de juiste tuin artikelen. Hierdoor krijgt u de perfecte tuin waar u uitgebreid kan tafelen met familie of vrienden. Wie wilt dat nou niet!?

Pure luxe

Tegenwoordig hecht men steeds meer waarde aan luxe en comfort. Om het ultieme luxe gevoel te creëren in uw tuin is een luxe tuinstijl tegenwoordig erg in trek. Door de juiste tuinmeubelen en -artikelen aan te schaffen, creëert u een luxe tuin waar u heerlijk kunt zitten en genieten. Een luxe tuin kenmerkt zich door het gebruik van hoogwaardige materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan exotische planten, duurzame houtsoorten of een mooie groene heg. Ook een veranda of overkapping om beschut buiten te kunnen zitten, geven een extra gevoel van luxe in uw tuin.

Groen

Wilt u bijdragen aan een betere biodiversiteit, kies dan voor een groen tuin. Een groene tuin zien we tegenwoordig steeds vaker, veel mensen willen namelijk hun groene vingers aan het werk zetten en zorgen voor een tuin waar natuur de hoofdrol speelt. Een groene tuin is makkelijker dan het lijkt, het enige wat u nodig heeft zijn de juiste producten en een goede verzorging. Een groene tuin is goed voor de biodiversiteit: vogels en insecten profiteren ervan. Daarnaast biedt een groene tuin heerlijke verkoeling in de warme zomermaanden.

Tuin voor alle seizoenen

We kennen vier seizoenen met elk wisselende weersomstandigheden. . Om zoveel mogelijk buiten te kunnen genieten, kiest u voor een tuin waar u in alle weersomstandigheden kunt genieten, Met een overkapping kunt u bijvoorbeeld gedurende de zomer genieten van de warme zon óf heerlijk beschut in de schaduw. In de koelere maanden kunt u dan van een warme en knusse tuin genieten. Met een terrasverwarmer en een warme deken kunt u zelfs in de wintermaanden genieten van het buitenleven. Hierdoor heeft u een tuin waarvan u elk moment in het jaar van kan genieten.

Weet u al welke trend u graag in uw nieuwe tuin terug wilt zien? Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met u mee hoe we uw nieuwe droomtuin werkelijkheid kunnen laten worden.