Tuintrends voor de zomer 2022

We zitten volop in de lente en we hebben steeds vaker mooie zonnige dagen. Heerlijk om weer lekker te genieten van het zonnetje en de natuur die in bloei staat. Uw tuin is hier de ideale locatie voor. Hier kunt u rustig een boek lezen, een spelletje spelen of genieten van het gezelschap van vrienden of familie. Wilt u graag inspiratie opdoen om uw tuin weer helemaal klaar te maken voor het nieuwe seizoen? Wij delen met u de tuintrends voor de zomer van 2022!

Natuurlijke elementen

Helemaal opgaan in de natuur als u thuis de deur uit stapt? Door natuurlijke elementen in uw tuin te verwerken kunt u het vakantiegevoel naar uw eigen tuin halen. Het gebruik van natuurlijke elementen is één van de tuintrends van 2022. Dat is terug te zien in de vele aardetinten, bloembakken, tuindecoraties én in schuttingen. Natuurlijke schermen geven uw tuin namelijk direct een natuurlijke uitstraling. Maar ook een strakke beton-hout schutting gecombineerd met bloemen en planten geeft een heerlijk buitengevoel.

Beschut in eigen tuin

Haal binnen naar buiten en buiten naar binnen! Steeds vaker wordt de tuin gezien als een verlengde van het huis. Met een overkapping of veranda kunt u altijd van uw tuin genieten, ook als het wat afkoelt of regent. U kunt kiezen voor het verbinden van uw huis en tuin middels een veranda, maar ook een overkapping achter in uw tuin met een vuurkorf of elektrische terrasverwarming biedt een fijne beschutting. Zo kunt u tot in de late uurtjes in de buitenlucht doorbrengen. Wist u dat we bij Henzen Tuinhout graag met u meedenken voor een maatwerk oplossing voor uw overkapping?

Duurzaam materiaal

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema geworden. Dat zien we ook terug in de tuin. Wat is er fijner dan een duurzame schutting waar u lange tijd van kunt genieten? Denk bijvoorbeeld aan een composiet schutting. Een composiet schutting is duurzaam, vochtbestendig en van hoge kwaliteit. Een groot voordeel hiervan is dat de schuttingen onderhoudsvrij zijn. Zo houdt u meer tijd over om in alle rust te genieten van uw tuin. De levensduur van een composiet scherm is minimaal tien jaar en in die tijd is onderhoud nauwelijks nodig. En wanneer u toch weer een andere schutting wilt, is een composiet schutting volledig recyclebaar.

Duurzame verlichting

Voor een mooie en sfeervolle verlichte tuin heeft u uitgebreide keuze uit tuinverlichting. Populair zijn bijvoorbeeld de duurzame Up & Down lampen van Suslight. De lampen werken op een schemerschakelaar waardoor het licht niet onnodig brandt. Zo kunt u op duurzame wijze genieten van de unieke lichtinval van deze moderne lampen.

Transformatie van uw tuin

Wilt u uw tuin graag nieuw leven inblazen? Kom gerust langs in onze showtuin om inspiratie op te doen. Wij geven altijd een eerlijk advies en denken graag met u mee voor een maatwerp oplossing voor uw tuin. Neem gerust contact met ons op voor informatie of advies.